Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 09. jun 2014. 15:42

Održane 25. i 26. śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Odbor dao pozitivna mišljenja na predloge za imenovanja ambasadora Crne Gore u Republici Srbiji i Republici Turskoj

Članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore su na danas održanim śednicima razmatrali dva predloga za imenovanja ambasadora Crne Gore na rezidentnim osnovama u Republici Srbiji i Republici Turskoj.

Tokom 25. śednice članovi Odbora su razmatrali predlog da se za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Srbiji na rezidentnoj osnovi sa śedištem u Beogradu, imenuje Branislav Mićunović.

Takođe, članovi Odbora su na 26. śednici razmatrali predlog da se za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Turskoj na rezidentnoj osnovi sa śedištem u Ankari, imenuje Branko Milić.

Kandidati za mjesta ambasadora su upoznali članove Odbora sa značajem buduće misije, izazovima i planovima svog djelovanja tokom predstojećih mandata.

Nakon izlaganja i predstavljanja kandidata za ambasadore, poslanici su iznijeli svoja viđenja i mišljenja u odnosu na predloženog kandidata, predstavljene planova i načine implementacije istih odnosno djelovanja u okviru njihovim budućih nadležnosti.

Članovi Odbora su nakon razgovora sa kandidatima za ambasadore, većinom glasova podržali predloge za njihova imenovanja i dali pozitivno mišljenje, polazeći od njihovih profesionalnih, radnih i stručnih sposobnosti koje ih preporučuju za tu funkciju, o čemu će Odbor u najkraćem roku obavijestiti predśednika Crne Gore, Filipa Vujanovića. 

Galerija slika