Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 09. jun 2014. 15:42

Održane 25. i 26. śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Odbor dao pozitivna mišljenja na predloge za imenovanja ambasadora Crne Gore u Republici Srbiji i Republici Turskoj

Članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore su na danas održanim śednicima razmatrali dva predloga za imenovanja ambasadora Crne Gore na rezidentnim osnovama u Republici Srbiji i Republici Turskoj.

Tokom 25. śednice članovi Odbora su razmatrali predlog da se za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Srbiji na rezidentnoj osnovi sa śedištem u Beogradu, imenuje Branislav Mićunović.

Takođe, članovi Odbora su na 26. śednici razmatrali predlog da se za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Turskoj na rezidentnoj osnovi sa śedištem u Ankari, imenuje Branko Milić.

Kandidati za mjesta ambasadora su upoznali članove Odbora sa značajem buduće misije, izazovima i planovima svog djelovanja tokom predstojećih mandata.

Nakon izlaganja i predstavljanja kandidata za ambasadore, poslanici su iznijeli svoja viđenja i mišljenja u odnosu na predloženog kandidata, predstavljene planova i načine implementacije istih odnosno djelovanja u okviru njihovim budućih nadležnosti.

Članovi Odbora su nakon razgovora sa kandidatima za ambasadore, većinom glasova podržali predloge za njihova imenovanja i dali pozitivno mišljenje, polazeći od njihovih profesionalnih, radnih i stručnih sposobnosti koje ih preporučuju za tu funkciju, o čemu će Odbor u najkraćem roku obavijestiti predśednika Crne Gore, Filipa Vujanovića.