Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 01. april 2015. 13:15

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Vuković sastao se sa generalnom sekretarkom Asocijacije agencija za lokalnu demokratiju Antonelom Valmorbidom

Dogovorena podrška aktivnostima ALDA-e

Predśednik Odbora prof. dr Miodrag Vuković primio je danas generalnu sekretarku međunarodne organizacije ALDA Antonelu Valmorbidu, koordinatorku regionalnog programa za Jugoistočnu Evropu Stanku Parać Damjanović i predstavnika Agencije za lokalnu demokratiju Nikšić Kerima Međedovića.

Predstavljajući rad, aktivnosti i projektne ciljeve Asocijacije agencija za lokalnu demokratiju, generalna sekretarka Antonela Valmorbida je upoznala predśednika sa planovima u vezi organizovanja godišnje Generalne skupštine u Podgorici. Obilježavajući 15 godina aktivnog rada, a u cilju potvrde jakih veza sa regionom i Crnom Gorom, izražena je želja da događaj bude podržan i od strane radnog tijela Skupštine Crne Gore nadležnog za međunarodnu saradnju. S tim u vezi, Velmorbida je informisala predsjednika o dosadašnjim realizovanim sastancima u okviru njene posjete, a koji zapravo predstavljaju pripremu za Generalnu skupštinu organizacije i prateće događaje u maju koje će organizovati u Podgorici.

Cijeneći značaj ALDA-e kao međunarodne organizacije sa širokim poljem djelovanja i aktivnosti, predsjednik Vuković je pozdravio inicijativu i iskazao zadovoljstvo predlogom da se Odbor za međunarodne odnose i iseljenike uključi u dijelu programa za koji zajednički procjene da Odbor može pružiti doprinos. Mišljenja da parlament, kao i Odbor, treba da pronađu svoje mjesto u organizaciji događaja, u mjeri očekivanog i realnog, Vuković je konstatovao da se radi o projektu sa potencijalom da okupi mnogobrojne relevantne aktere iz regiona i Evrope. Uvjeren da će Crna Gora biti dobar partner i dobar domaćin, istakao je podršku i otvorenost za saradnju i participaciju.

Asocijacija agencija za lokalnu demokratiju - ALDA je međunarodna nevladina organizacija osnovana 1999. godine na inicijativu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, u cilju koordinacije i podrške mreži lokalnih agencija za demokratiju. U okviru unapređenja dobrog upravljanja i aktivne participacije građana na lokalnom nivou ALDA je usmjerena na teme kao što su evropske integracije, decentralizacija, građanske inicijative i volontiranje, ljudska prava i održivi ekonomski razvoj.  

Galerija slika