Odštampajte ovu stranicu
petak, 26. jun 2015. 17:23

Susret Vuković – Abdulsamad

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Prof. dr Miodrag Vuković sastao se danas sa ambasadorom Države Kuvajt, Nj.E. Jusef Abdulsamadom (Yousef Abdulsamad).

Tom prilikom, predśednik Odbora Vuković čestitao je novoimenovanom izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru Abdulsamadu imenovanje na funkciju ambasadora Države Kuvajt za Crnu Goru, na nerezidentnoj osnovi, sa śedištem u Beogradu. 

Vuković je iskazao zadovoljstvo održanim susretom i istakao interes za unapređenjem bilateralne saradnje i intenziviranjem kontakata na visokom nivou.

Tokom sastanka, predśednik Vuković je istakao da je Odbor posvećen parlamentarnoj diplomatiji, saradnji sa drugim zemljama na bilateralnom i multilateralnom nivou kroz učešće na skupovima međunarodnih organizacija, a prije svega saradnjom sa nacionalnim parlamentima sa ambicijom da u regionu, ali i šire, Crna Gora bude i dalje prepoznata kao dobar partner.

Nj.E. Jusef Abdulsamad govoreći o odnosima Države Kuvajt i Crne Gore, istakao je potrebu za jačanjem ekonomskih i trgovinskih veza dvije države, naglasivši investicioni potencijal te zemlje. Ambasador je takođe istakao da će tokom svog mandata biti posvećen jačanju odnosa i povezivanju dvije države, kao i proširivanju saradnje na druge oblasti.

Ambasador Abdulsamad najavio je pośetu Delegacije Parlamenta Države Kuvajt, koja će biti realizovana početkom oktobra tekuće godine i koju će činiti predśednik i članovi interparlamentarne Grupe prijateljstva za Crnu Goru u Parlamentu Kuvajta. U tom smislu, predśednik Vuković informisao je svog gosta da je u toku postupak formiranja Grupe prijateljstva između Skupštine Crne Gore i Parlamenta Države Kuvajt, a da do konačnog konstituisanja Grupe, članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike čine interparlamentarnu grupu prijateljstva.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu učine dodatni napori kako bi se unaprijedili ekonomski odnosi dvije zemlje kao i da se dalja saradnja dvije zemlje nastavi kroz intenzivnije susrete.

Galerija slika