Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 26. jun 2015. 17:23

Susret Vuković – Abdulsamad

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Prof. dr Miodrag Vuković sastao se danas sa ambasadorom Države Kuvajt, Nj.E. Jusef Abdulsamadom (Yousef Abdulsamad).

Tom prilikom, predśednik Odbora Vuković čestitao je novoimenovanom izvanrednom i opunomoćenom ambasadoru Abdulsamadu imenovanje na funkciju ambasadora Države Kuvajt za Crnu Goru, na nerezidentnoj osnovi, sa śedištem u Beogradu. 

Vuković je iskazao zadovoljstvo održanim susretom i istakao interes za unapređenjem bilateralne saradnje i intenziviranjem kontakata na visokom nivou.

Tokom sastanka, predśednik Vuković je istakao da je Odbor posvećen parlamentarnoj diplomatiji, saradnji sa drugim zemljama na bilateralnom i multilateralnom nivou kroz učešće na skupovima međunarodnih organizacija, a prije svega saradnjom sa nacionalnim parlamentima sa ambicijom da u regionu, ali i šire, Crna Gora bude i dalje prepoznata kao dobar partner.

Nj.E. Jusef Abdulsamad govoreći o odnosima Države Kuvajt i Crne Gore, istakao je potrebu za jačanjem ekonomskih i trgovinskih veza dvije države, naglasivši investicioni potencijal te zemlje. Ambasador je takođe istakao da će tokom svog mandata biti posvećen jačanju odnosa i povezivanju dvije države, kao i proširivanju saradnje na druge oblasti.

Ambasador Abdulsamad najavio je pośetu Delegacije Parlamenta Države Kuvajt, koja će biti realizovana početkom oktobra tekuće godine i koju će činiti predśednik i članovi interparlamentarne Grupe prijateljstva za Crnu Goru u Parlamentu Kuvajta. U tom smislu, predśednik Vuković informisao je svog gosta da je u toku postupak formiranja Grupe prijateljstva između Skupštine Crne Gore i Parlamenta Države Kuvajt, a da do konačnog konstituisanja Grupe, članovi Odbora za međunarodne odnose i iseljenike čine interparlamentarnu grupu prijateljstva.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu učine dodatni napori kako bi se unaprijedili ekonomski odnosi dvije zemlje kao i da se dalja saradnja dvije zemlje nastavi kroz intenzivnije susrete.