Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 07. decembar 2015. 13:45

Susret Vuković - Maldonado

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković primio je danas predśednika Odbora za ekonomiju Donjeg doma Parlamenta Argentine, Huga Maldonada.

Predśednik Vuković je upoznao gosta sa radom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, radom Parlamenta, kao i sa političkim i ekonomskim prilikama o našoj zemlji.

Vuković je iskazao zadovoljstvo održanim susretom i istakao interes za unapređenjem bilateralne saradnje i intenziviranjem kontakata na visokom nivou.

Predśednik Maldonado se zahvalio na toploj dobrodošlici i ujedno istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Crne Gore i Argentine, te je pohvalio i kontinuiraninapredak Crne Gore na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama.

Ovom prilikom, Maldonado se složio sa predlogom predśednika Vukovića o formiranju Grupe prijateljstva između dva parlamenta, uz napomenu da se razvijanjem i jačanjem parlamentarne saradnje može uticati na intenziviranju postojećih i uspostavljanju novih odnosa između dvije zemlje.

Tokom sastanka, posebno je bilo riječi o saradnji sa iseljenicima iz Crne Gore, koji u najvećem broju žive u pokrajini Ćako, na śeveru Argentine. Konstatovano je da su iseljenici najbolji ambasadori Crne Gore i most saradnje Crne Gore sa Argentinom.

Zajednički je ocijenjeno da bi trebalo nastaviti jačanje veze između dvije države, uspostaviti saradnju između parlamenata, podsticati kulturne veze, kao i one između privrednika i investitora i povećati robnu razmjenu.

Galerija slika