Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 07. decembar 2015. 13:45

Susret Vuković - Maldonado

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković primio je danas predśednika Odbora za ekonomiju Donjeg doma Parlamenta Argentine, Huga Maldonada.

Predśednik Vuković je upoznao gosta sa radom Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, radom Parlamenta, kao i sa političkim i ekonomskim prilikama o našoj zemlji.

Vuković je iskazao zadovoljstvo održanim susretom i istakao interes za unapređenjem bilateralne saradnje i intenziviranjem kontakata na visokom nivou.

Predśednik Maldonado se zahvalio na toploj dobrodošlici i ujedno istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Crne Gore i Argentine, te je pohvalio i kontinuiraninapredak Crne Gore na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama.

Ovom prilikom, Maldonado se složio sa predlogom predśednika Vukovića o formiranju Grupe prijateljstva između dva parlamenta, uz napomenu da se razvijanjem i jačanjem parlamentarne saradnje može uticati na intenziviranju postojećih i uspostavljanju novih odnosa između dvije zemlje.

Tokom sastanka, posebno je bilo riječi o saradnji sa iseljenicima iz Crne Gore, koji u najvećem broju žive u pokrajini Ćako, na śeveru Argentine. Konstatovano je da su iseljenici najbolji ambasadori Crne Gore i most saradnje Crne Gore sa Argentinom.

Zajednički je ocijenjeno da bi trebalo nastaviti jačanje veze između dvije države, uspostaviti saradnju između parlamenata, podsticati kulturne veze, kao i one između privrednika i investitora i povećati robnu razmjenu.