Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 14. decembar 2015. 16:01

Održan sastanak predśednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike sa ambasadorom Republike Slovenije

Potvrđen kontinuitet dobrih međudržavnih odnosa

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković primio je danas ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori Nj.E. Mitju Močnika.

Uz izraze zahvalnosti Sloveniji na podršci koju pruža u pogledu daljeg razvoja i napretka u integracionim procesima, posebno pružanjem ekspertske pomoći i prenosom iskustava u brojnim oblastima, predśednik Vuković je istakao da Crna Gora visoko vrednuje dosadašnje doprinose i učinke Slovenije na tim poljima. 

Ambasador Močnik je ukazao na spremnost Slovenije kada su u pitanju projekti razvojne pomoći, kao i dalja podrška evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o brojnim tekućim pitanjima od regionalnog značaja i izrazili obostrano zadovoljstvo povodom veoma sadržajne bilateralne saradnje.

Posebna pažnja tokom sastanka, ukazana je na parlamentarnu dimenziju saradnje preko radnih tijela, a naročito kroz mehanizam postojećih grupa prijateljstava u oba parlamenta, čije intenziviranje treba da prati kvalitet sveukupnih bilateralnih odnosa. Zajednički je konstatovano da je saradnja u okviru grupa prijateljstava, kao osobita forma bilateralne parlamentarne saradnje, dodatni podstrek i konfirmacija kvalitetnih odnosa između država, te da je neophodno konkretizovati istu.

Galerija slika