Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 14. decembar 2015. 16:01

Održan sastanak predśednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike sa ambasadorom Republike Slovenije

Potvrđen kontinuitet dobrih međudržavnih odnosa

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković primio je danas ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori Nj.E. Mitju Močnika.

Uz izraze zahvalnosti Sloveniji na podršci koju pruža u pogledu daljeg razvoja i napretka u integracionim procesima, posebno pružanjem ekspertske pomoći i prenosom iskustava u brojnim oblastima, predśednik Vuković je istakao da Crna Gora visoko vrednuje dosadašnje doprinose i učinke Slovenije na tim poljima. 

Ambasador Močnik je ukazao na spremnost Slovenije kada su u pitanju projekti razvojne pomoći, kao i dalja podrška evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o brojnim tekućim pitanjima od regionalnog značaja i izrazili obostrano zadovoljstvo povodom veoma sadržajne bilateralne saradnje.

Posebna pažnja tokom sastanka, ukazana je na parlamentarnu dimenziju saradnje preko radnih tijela, a naročito kroz mehanizam postojećih grupa prijateljstava u oba parlamenta, čije intenziviranje treba da prati kvalitet sveukupnih bilateralnih odnosa. Zajednički je konstatovano da je saradnja u okviru grupa prijateljstava, kao osobita forma bilateralne parlamentarne saradnje, dodatni podstrek i konfirmacija kvalitetnih odnosa između država, te da je neophodno konkretizovati istu.