Odštampajte ovu stranicu
utorak, 24. maj 2016. 13:28

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio ambasadora Mađarske

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković primio je danas Nj.E. Kristiana Pošu (Krisztián Pósa), ambasadora Mađarske u Crnoj Gori.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o brojnim tekućim pitanjima od značaja za dvije država i izrazili obostrano zadovoljstvo povodom veoma sadržajne bilateralne saradnje.

Uz izraze zahvalnosti na kontinuiranoj podršci koju Mađarska pruža u integracionim procesima, posebno kroz ulogu kontakt države za saradnju sa NATO, predśednik Vuković je istakao da Crna Gora visoko vrednuje dosadašnje doprinose i učinke Mađarske na tim poljima. 

Tokom sastanka, ambasador Poša istakao je velika dostignuća Crne Gore od sticanja nezavisnosti, zaključno sa posebno važnim, nedavnim potpisivanjem Protokola o pristupanju Crne Gore NATO alijansi, što predstavlja svojevrsno priznanje napretka Crne Gore.

Sagovornici su izrazili očekivanje, da će se u narednih godinu dana sprovesti neophodne procedure ratifikacije Protokola o pristupanju u parlamentima članica NATO alijanse i da će to biti dodatan podstrek već uspješnom putu ka članstvu Crne Gore u EU.

 

Galerija slika