Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 24. maj 2016. 13:28

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio ambasadora Mađarske

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković primio je danas Nj.E. Kristiana Pošu (Krisztián Pósa), ambasadora Mađarske u Crnoj Gori.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o brojnim tekućim pitanjima od značaja za dvije država i izrazili obostrano zadovoljstvo povodom veoma sadržajne bilateralne saradnje.

Uz izraze zahvalnosti na kontinuiranoj podršci koju Mađarska pruža u integracionim procesima, posebno kroz ulogu kontakt države za saradnju sa NATO, predśednik Vuković je istakao da Crna Gora visoko vrednuje dosadašnje doprinose i učinke Mađarske na tim poljima. 

Tokom sastanka, ambasador Poša istakao je velika dostignuća Crne Gore od sticanja nezavisnosti, zaključno sa posebno važnim, nedavnim potpisivanjem Protokola o pristupanju Crne Gore NATO alijansi, što predstavlja svojevrsno priznanje napretka Crne Gore.

Sagovornici su izrazili očekivanje, da će se u narednih godinu dana sprovesti neophodne procedure ratifikacije Protokola o pristupanju u parlamentima članica NATO alijanse i da će to biti dodatan podstrek već uspješnom putu ka članstvu Crne Gore u EU.