Odštampajte ovu stranicu
petak, 01. jul 2016. 15:04

Susret Vuković - Mitrović

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković sastao se danas sa direktorom Uprave za dijasporu MVPEI mr Predragom Mitrovićem.

U sklopu kontinuirane saradnje između Odbora i Uprave naglašena je važnost intenzivne komunikacije u cilju sinhronizacije djelovanja u pravcu rješavanja pitanja posebno posvećenih iseljenicima iz Crne Gore.

Kako će u septembru mjesecu 2016. godine biti održan XIX Cetinjski parlamentarni forum posvećen pitanjima iseljenika iz Crne Gore, Odbor za međunarodne odnose i iseljenike kao nosilac i organizator ove autohtone regionalne inicijative Skupštine Crne Gore, očekuje stručnu i logističku pomoć Uprave za dijaspore pri realizaciji ovog značajnog događaja. Cetinjski parlamentarni forum je važan parlamentarni skup i predstavlja jedinstvenu priliku da se održi u cilju unapređenja djelovanja svih nadležnih crnogorskih institucija i odgovornih subjekata u cilju poboljšanja položaja i statusa iseljenika iz Crne Gore širom regiona, Evrope i svijeta.

Naglašena je važnost održavanja redovnih kontakata između Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Uprave za dijasporu i konstatovano da je saradnju sa iseljenicima potrebno zasnivati na usaglašenom djelovanju, čime bi se podstakao i stvorio zajednički ljudski i intelektualni potencijal matice i iseljenika iz Crne Gore.

Gospodin Mitrović je upoznao predśednika Vukovića o procesu konstituisanja Savjeta za saradnju sa iseljenicima i njegovoj verifikaciji u bliskoj budućnosti kao i o tekućim pitanjima o položaju i funkcionisanju zajednica naših iseljenika u Republici Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Albaniji.

Galerija slika