Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 01. jul 2016. 15:04

Susret Vuković - Mitrović

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike prof. dr Miodrag Vuković sastao se danas sa direktorom Uprave za dijasporu MVPEI mr Predragom Mitrovićem.

U sklopu kontinuirane saradnje između Odbora i Uprave naglašena je važnost intenzivne komunikacije u cilju sinhronizacije djelovanja u pravcu rješavanja pitanja posebno posvećenih iseljenicima iz Crne Gore.

Kako će u septembru mjesecu 2016. godine biti održan XIX Cetinjski parlamentarni forum posvećen pitanjima iseljenika iz Crne Gore, Odbor za međunarodne odnose i iseljenike kao nosilac i organizator ove autohtone regionalne inicijative Skupštine Crne Gore, očekuje stručnu i logističku pomoć Uprave za dijaspore pri realizaciji ovog značajnog događaja. Cetinjski parlamentarni forum je važan parlamentarni skup i predstavlja jedinstvenu priliku da se održi u cilju unapređenja djelovanja svih nadležnih crnogorskih institucija i odgovornih subjekata u cilju poboljšanja položaja i statusa iseljenika iz Crne Gore širom regiona, Evrope i svijeta.

Naglašena je važnost održavanja redovnih kontakata između Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Uprave za dijasporu i konstatovano da je saradnju sa iseljenicima potrebno zasnivati na usaglašenom djelovanju, čime bi se podstakao i stvorio zajednički ljudski i intelektualni potencijal matice i iseljenika iz Crne Gore.

Gospodin Mitrović je upoznao predśednika Vukovića o procesu konstituisanja Savjeta za saradnju sa iseljenicima i njegovoj verifikaciji u bliskoj budućnosti kao i o tekućim pitanjima o položaju i funkcionisanju zajednica naših iseljenika u Republici Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Albaniji.