Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 18. jul 2013. 16:02

Održana dvadeseta śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotrena tri predloga zakona

Na danas održanoj dvadesetoj śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, razmotrio je tri predloga zakona, izjasnio se o Izvještaju Odbora sa Predlogom zaključaka povodom razmatranja Godišnjeg izvještaja Sudskog savjeta o radu sudova u Crnoj Gori za 2012. godinu i jednoglasno podržao Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja, koju je podnijela poslanica Snežana Jonica.

Odbor je većinom glasova podržao Predlog zakona o komunalnoj policiji, koji je Skupštini Crne Gore podnijela Vlada Crne Gore, kao i Predlog zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori sa amandmanom  koji je postao sastavni dio predloženog teksta zakona a koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Aleksandar Damjanović.

Odbor je većinom glasova podržao Izvještaj Odbora sa Predlogom zaključaka povodom razmatranja Godišnjeg izvještaja Sudskog savjeta o radu sudova u Crnoj Gori za 2012. godinu.

Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i ministra finansija Radoja Žugića na temu: „Analiza funkcionisanja lokalnih samouprava“, koju je podnijela poslanica Snežana Jonica, Odbor je jednoglasno podržao.

Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim nagradama, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik - predśednik Skupštine Ranko Krivokapić, nije dobio potrebnu većinu.

Galerija slika