Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 18. jul 2013. 16:02

Održana dvadeseta śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotrena tri predloga zakona

Na danas održanoj dvadesetoj śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, razmotrio je tri predloga zakona, izjasnio se o Izvještaju Odbora sa Predlogom zaključaka povodom razmatranja Godišnjeg izvještaja Sudskog savjeta o radu sudova u Crnoj Gori za 2012. godinu i jednoglasno podržao Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja, koju je podnijela poslanica Snežana Jonica.

Odbor je većinom glasova podržao Predlog zakona o komunalnoj policiji, koji je Skupštini Crne Gore podnijela Vlada Crne Gore, kao i Predlog zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori sa amandmanom  koji je postao sastavni dio predloženog teksta zakona a koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Aleksandar Damjanović.

Odbor je većinom glasova podržao Izvještaj Odbora sa Predlogom zaključaka povodom razmatranja Godišnjeg izvještaja Sudskog savjeta o radu sudova u Crnoj Gori za 2012. godinu.

Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i ministra finansija Radoja Žugića na temu: „Analiza funkcionisanja lokalnih samouprava“, koju je podnijela poslanica Snežana Jonica, Odbor je jednoglasno podržao.

Predlog zakona o dopunama Zakona o državnim nagradama, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik - predśednik Skupštine Ranko Krivokapić, nije dobio potrebnu većinu.