Odštampajte ovu stranicu
utorak, 30. jul 2013. 12:04

Održana 22. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Na danas održanoj 22. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je podnešene amandmane na tri Predloga zakona

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Odbor je jednoglasno podržao amandmane: (1) poslanika Srđana Milića, Aleksandra Damjanovića i Snežane Jonice; amandman (1) poslanika Srđana Milića, Nevena Gošovića, Snežane Jonice i Velizara Kaluđerovića, amandman (1)poslanika Džavida Šabovića, Draginje Vuksanović i Izeta Bralića, kao i preformulisani amandman (1) poslanika Srđana Milića i Snežane Jonice.  

Odbor većnom glasova nije podržao amandmane: (4) poslanice Snežane Jonice; kao i amandman (1) poslanice Draginje Vuksanović na navedeni Predlog zakona.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, Odbor većinom glasova nije podržao amandmane (2) poslanice Snežane Jonice.

Povodom Predloga zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori, Odbor je jednoglasno podržao amandmane (2 i 3) koje je podnijela Vlada Crne Gore, kao i amandman Odbora na predloženi tekst zakona.

Takođe, Odbor je većinom glasova podržao amandmane (1 i 4) koje je podnijela Vlada Crne Gore, sa kojima se nije saglasio predstavnik predlagača.

Odbor većinom glasova nije podržao amandman (1) poslanika Azre Jasavić i Gorana Tuponje na podnešeni Predlog zakona. O amandmanu (1) poslanika mr Dritana Abazovića i Mladena Bojanića Odbor se nije izjasnio zbog odsustva podnosioca amandmana.

Odbor je jednoglasno donio Odluku za održavanje konsultativnog saslušanja o obezbjeđivanju nezavisnosti vijeća i područnih organa za prekršaje kroz promjenu zakonskog okvira, u dijelu koji se tiče imenovanja i razrješenja sudija za prekršaje, koje će se održati na zajedničkoj śednici sa Odborom za antikorupciju.

Galerija slika