Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 30. jul 2013. 12:04

Održana 22. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Na danas održanoj 22. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je podnešene amandmane na tri Predloga zakona

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Odbor je jednoglasno podržao amandmane: (1) poslanika Srđana Milića, Aleksandra Damjanovića i Snežane Jonice; amandman (1) poslanika Srđana Milića, Nevena Gošovića, Snežane Jonice i Velizara Kaluđerovića, amandman (1)poslanika Džavida Šabovića, Draginje Vuksanović i Izeta Bralića, kao i preformulisani amandman (1) poslanika Srđana Milića i Snežane Jonice.  

Odbor većnom glasova nije podržao amandmane: (4) poslanice Snežane Jonice; kao i amandman (1) poslanice Draginje Vuksanović na navedeni Predlog zakona.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, Odbor većinom glasova nije podržao amandmane (2) poslanice Snežane Jonice.

Povodom Predloga zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori, Odbor je jednoglasno podržao amandmane (2 i 3) koje je podnijela Vlada Crne Gore, kao i amandman Odbora na predloženi tekst zakona.

Takođe, Odbor je većinom glasova podržao amandmane (1 i 4) koje je podnijela Vlada Crne Gore, sa kojima se nije saglasio predstavnik predlagača.

Odbor većinom glasova nije podržao amandman (1) poslanika Azre Jasavić i Gorana Tuponje na podnešeni Predlog zakona. O amandmanu (1) poslanika mr Dritana Abazovića i Mladena Bojanića Odbor se nije izjasnio zbog odsustva podnosioca amandmana.

Odbor je jednoglasno donio Odluku za održavanje konsultativnog saslušanja o obezbjeđivanju nezavisnosti vijeća i područnih organa za prekršaje kroz promjenu zakonskog okvira, u dijelu koji se tiče imenovanja i razrješenja sudija za prekršaje, koje će se održati na zajedničkoj śednici sa Odborom za antikorupciju.