Odštampajte ovu stranicu
utorak, 24. septembar 2013. 18:47

Održana 26. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno više amandmana na set zakona iz oblasti pravosuđa

Na danas održanoj 26. śednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotreno je više amandmana na set zakona iz oblasti pravosuđa.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu Odbor je razmotrio 8 amandmana.

Odbor je većinom glasova podržao amandman 3, i preformulisane amandmane 2 i 4 poslanika Srđana Milića, Nevena Gošovića, Velizara Kaluđerovića i Snežane Jonice, amandman 1, poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića, preformulisani amandman 1 poslanika Draginje Vuksanović, Rifata Rastodera, Džavida Šabovića, Borislava Banovića i Izeta Bralića i 1 amandman Odbora.

Odbor većinom glasova nije podržao amandman 1 poslanika SNP-a, kao ni amandman 2 poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudovima podnesena su 3 amandmana. Odbor je većinom glasova podržao amandman 2 poslanika Srđana Milića, Nevena Gošovića, Velizara Kaluđerovića i Snežane Jonice, dok amandman 1 poslanika SNP - a nije dobio potrebnu većinu.

Poslanici Draginja Vuksanović, Rifat Rastoder, Džavid Šabović, Izet Bralić i Mićo Orlandić odustali su od podnešenog amandmana.

Na Predlog zakona o dopunama Zakona o Ustavnom sudu Crne Gore od ukupno 19 amandmana; Odbor je većinom glasova podržao amandmane 2, 3 i 7 ipreformulisane amandmane 1, 4 i 5 poslanika SNP-a, kao i dva amandmana Odbora.

Odbor većinom glasova nije podržao amandman 1 poslanika Andrije Popovića, amandmane 1 i 3 poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića, amandmane 6, 8 i 9 poslanika SNP-a, kao ni amandman 1 poslanika Andrije Popovića i Jelisave Kalezić.

Poslanik Andrija Popović odustao je od amandmana 2 i 3, kao i poslanici Azra Jasavić i Srđan Perić od amandmana 2.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu, razmotreno je 9 amandmana. Odbor je većinom glasova podržao amandmane 3 i 6 i preformulisani amandman 7 poslanika SNP-a, kao i amandman Odbora.

Odbor većinom glasova nije podržao amandman 1 poslanikaAzre Jasavić i Srđana Perića, kao ni amandmane 1, 2, 4 i 5 poslanika SNP-a.

 

Galerija slika