Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 24. septembar 2013. 18:47

Održana 26. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno više amandmana na set zakona iz oblasti pravosuđa

Na danas održanoj 26. śednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotreno je više amandmana na set zakona iz oblasti pravosuđa.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu Odbor je razmotrio 8 amandmana.

Odbor je većinom glasova podržao amandman 3, i preformulisane amandmane 2 i 4 poslanika Srđana Milića, Nevena Gošovića, Velizara Kaluđerovića i Snežane Jonice, amandman 1, poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića, preformulisani amandman 1 poslanika Draginje Vuksanović, Rifata Rastodera, Džavida Šabovića, Borislava Banovića i Izeta Bralića i 1 amandman Odbora.

Odbor većinom glasova nije podržao amandman 1 poslanika SNP-a, kao ni amandman 2 poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudovima podnesena su 3 amandmana. Odbor je većinom glasova podržao amandman 2 poslanika Srđana Milića, Nevena Gošovića, Velizara Kaluđerovića i Snežane Jonice, dok amandman 1 poslanika SNP - a nije dobio potrebnu većinu.

Poslanici Draginja Vuksanović, Rifat Rastoder, Džavid Šabović, Izet Bralić i Mićo Orlandić odustali su od podnešenog amandmana.

Na Predlog zakona o dopunama Zakona o Ustavnom sudu Crne Gore od ukupno 19 amandmana; Odbor je većinom glasova podržao amandmane 2, 3 i 7 ipreformulisane amandmane 1, 4 i 5 poslanika SNP-a, kao i dva amandmana Odbora.

Odbor većinom glasova nije podržao amandman 1 poslanika Andrije Popovića, amandmane 1 i 3 poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića, amandmane 6, 8 i 9 poslanika SNP-a, kao ni amandman 1 poslanika Andrije Popovića i Jelisave Kalezić.

Poslanik Andrija Popović odustao je od amandmana 2 i 3, kao i poslanici Azra Jasavić i Srđan Perić od amandmana 2.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu, razmotreno je 9 amandmana. Odbor je većinom glasova podržao amandmane 3 i 6 i preformulisani amandman 7 poslanika SNP-a, kao i amandman Odbora.

Odbor većinom glasova nije podržao amandman 1 poslanikaAzre Jasavić i Srđana Perića, kao ni amandmane 1, 2, 4 i 5 poslanika SNP-a.