Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 05. decembar 2013. 13:07

Održana 31. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Na danas održanoj 31. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je šest tačaka dnevnog reda.

Odbor je većinom glasova podržao Predlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Andrija Popović. 

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Goran Danilović, u ime Kluba poslanika Demokratskog fronta i Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim i drugim praznicima, koji je Skupštini Crne Gore podnijela Vlada Crne Gore, nijesu dobili potrebnu većinu.

Odbor je, takođe, potvrdio ispunjenost uslova propisanih Javnim pozivom i na taj način utvrđena je lista kandidata za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika. Takođe, utvrđena je i ispunjenost uslova propisanih Javnim oglasom i time je utvrđena lista kandidata za izbor četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Na śednici su određeni i datumi održavanja konsultativnih saslušanja kandidata za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika, kao i predloženog kandidata za izbor Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore. 

Galerija slika