Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 05. decembar 2013. 13:07

Održana 31. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Na danas održanoj 31. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je šest tačaka dnevnog reda.

Odbor je većinom glasova podržao Predlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Andrija Popović. 

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, koji je Skupštini Crne Gore podnio poslanik Goran Danilović, u ime Kluba poslanika Demokratskog fronta i Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o državnim i drugim praznicima, koji je Skupštini Crne Gore podnijela Vlada Crne Gore, nijesu dobili potrebnu većinu.

Odbor je, takođe, potvrdio ispunjenost uslova propisanih Javnim pozivom i na taj način utvrđena je lista kandidata za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika. Takođe, utvrđena je i ispunjenost uslova propisanih Javnim oglasom i time je utvrđena lista kandidata za izbor četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika.

Na śednici su određeni i datumi održavanja konsultativnih saslušanja kandidata za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, četiri člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika, kao i predloženog kandidata za izbor Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore.