Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 13. novembar 2014. 16:50

Održana 68. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Odbor podržao tri predloga zakona i razmotrio 15 amandmana

Na danas održanoj 68. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu većinom glasova podržao je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Na ovaj Predlog zakona Odbor je jednoglasno odlučio da podnese pet amandmana.

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, koje je podnijela Vlada Crne Gore, podržan je većinom glasova.

Odbor je, takođe, većinom glasova podržao Predlog zakona o dopunama Zakona o medijima, koji su podnijeli poslanici: Genci Nimanbegu, Azra Jasavić, Branka Bošnjak, Ljiljana Đurašković, Rifat Rastoder, Snežana Jonica, Andrija Popović i Almer Kalač, sa Amandmanom, koji je, s obzirom da je podnosilac jedan od predlagača zakona, postao sastavni dio teksta Predloga zakona.

Razmotreno je devet amandmana na Predlog zakona o strancima i šest amandmana na Predlog zakona o lobiranju.

Amandman (1), koji su podnijeli poslanici/e: Nada Drobnjak, Goran Tuponja, mr Branka Tanasijević, Nikola Gegaj, Žana Filipović, Ljerka Dragičević, Draginja Vuksanović, prof. dr Jelisava Kalezić, dr Ljiljana Đurašković, doc. dr Branka Bošnjak i dr Radosav Nišavić, Amandman (1) koji je podnijela poslanica Draginja Vuksanović i amandmani (2) koji su podnijeli poslanici: Rifat Rastoder, Draginja Vuksanović i Džavid Šabović prihvaćeni su od strane predstavnika predlagača Predloga zakona o strancima, te isti postaju sastavni dio teksta Predloga zakona.

Amandmani (4), koje su podnijeli poslanici: Milan Knežević, Predrag Bulatović i Vladislav Bojović i amandman (1), koji su podnijeli poslanici: Azra Jasavić, Srđan Perić i Goran Tuponja nijesu dobili potrebnu većinu.

Kada je riječ o amandmanima na Predlog zakona o lobiranju, predstavnica predlagača prihvatila je Amandman 1 poslanika: Milana Kneževića, Vladislava Bojovića i Predraga Bulatovića, te isti postaje sastavni dio teksta Predloga zakona.

Amandmani 2, 3, 4 i 5 poslanika: Milana Kneževića, Vladislava Bojovića i Predraga Bulatovića i amandman (1) poslanika Andrije Popovića nijesu dobili potrebnu većinu.

Na Predlog zakona o lobiranju Odbor je podnio jedan amandman.

Rasprava o Predlogu zakona o dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore, koji su podnijele poslanice: Snežana Jonica, Draginja Vuksanović i Azra Jasavić, kao i razmatranje amandmana (2) koje su podnijeli poslanici: Neven Gošović i Snežana Jonica i amandmana (4) poslanica Snežane Jonice na Predlog zakona o strancima i (4) amandmana na Predlog zakona o lobiranju, odgođeno je za neku od narednih śednica.

Galerija slika