Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 13. novembar 2014. 16:50

Održana 68. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Odbor podržao tri predloga zakona i razmotrio 15 amandmana

Na danas održanoj 68. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu većinom glasova podržao je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Na ovaj Predlog zakona Odbor je jednoglasno odlučio da podnese pet amandmana.

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbjeđenju, koje je podnijela Vlada Crne Gore, podržan je većinom glasova.

Odbor je, takođe, većinom glasova podržao Predlog zakona o dopunama Zakona o medijima, koji su podnijeli poslanici: Genci Nimanbegu, Azra Jasavić, Branka Bošnjak, Ljiljana Đurašković, Rifat Rastoder, Snežana Jonica, Andrija Popović i Almer Kalač, sa Amandmanom, koji je, s obzirom da je podnosilac jedan od predlagača zakona, postao sastavni dio teksta Predloga zakona.

Razmotreno je devet amandmana na Predlog zakona o strancima i šest amandmana na Predlog zakona o lobiranju.

Amandman (1), koji su podnijeli poslanici/e: Nada Drobnjak, Goran Tuponja, mr Branka Tanasijević, Nikola Gegaj, Žana Filipović, Ljerka Dragičević, Draginja Vuksanović, prof. dr Jelisava Kalezić, dr Ljiljana Đurašković, doc. dr Branka Bošnjak i dr Radosav Nišavić, Amandman (1) koji je podnijela poslanica Draginja Vuksanović i amandmani (2) koji su podnijeli poslanici: Rifat Rastoder, Draginja Vuksanović i Džavid Šabović prihvaćeni su od strane predstavnika predlagača Predloga zakona o strancima, te isti postaju sastavni dio teksta Predloga zakona.

Amandmani (4), koje su podnijeli poslanici: Milan Knežević, Predrag Bulatović i Vladislav Bojović i amandman (1), koji su podnijeli poslanici: Azra Jasavić, Srđan Perić i Goran Tuponja nijesu dobili potrebnu većinu.

Kada je riječ o amandmanima na Predlog zakona o lobiranju, predstavnica predlagača prihvatila je Amandman 1 poslanika: Milana Kneževića, Vladislava Bojovića i Predraga Bulatovića, te isti postaje sastavni dio teksta Predloga zakona.

Amandmani 2, 3, 4 i 5 poslanika: Milana Kneževića, Vladislava Bojovića i Predraga Bulatovića i amandman (1) poslanika Andrije Popovića nijesu dobili potrebnu većinu.

Na Predlog zakona o lobiranju Odbor je podnio jedan amandman.

Rasprava o Predlogu zakona o dopunama Krivičnog zakonika Crne Gore, koji su podnijele poslanice: Snežana Jonica, Draginja Vuksanović i Azra Jasavić, kao i razmatranje amandmana (2) koje su podnijeli poslanici: Neven Gošović i Snežana Jonica i amandmana (4) poslanica Snežane Jonice na Predlog zakona o strancima i (4) amandmana na Predlog zakona o lobiranju, odgođeno je za neku od narednih śednica.