Odštampajte ovu stranicu
utorak, 17. februar 2015. 18:05

Održana 79. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreni amandmani na set zakona iz oblasti pravosuđa

Na danas održanoj 79. śednici Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je: amandmane (34) na Predlog zakona o Sudskom savjetu i pravima i dužnostima sudija; amandmane (10) na Predlog zakona o sudovima; amandmane (36) na Predlog zakona o Ustavnom Sudu Crne Gore; amandmane (17) na Predlog zakona o državnom tužilaštvu i amandmane (21) na Predlog zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

Na Predlog zakona o Sudskom savjetu i pravima i dužnostima sudija, Odbor je jednoglasno podržao amandman 1 poslanika Rešada Sijarića, Almera Kalača i Sulja Mustafića i modifikovani amandman 19 poslanika Srđana Perića i Gorana Tuponje. Potrebnu većinu na Odboru nijesu dobili: amandman 1 poslanika Velizara Kaluđerovića, amandmani (2) poslanika Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića, kao i amandmani 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 17, 20, 21, 22, 23 i 24 poslanika Srđana Perića i Gorana Tuponje. Poslanik Srđan Perić povukao je amandmane 3, 4, 15, 16, 18. Na ovaj Predlog zakona Odbor je odlučio da podnese 1 amandman sa kojim se nije saglasio predstavnik predlagača.

Na Predlog zakona o sudovima, na Odboru nijesu dobili potrebnu većinu sljedeći amandmani: amandman 2 poslanika Rešada Sijarića, Almera Kalača i Sulja Mustafića, amandman 1 poslanika Nika Gjeloshaja, amandmani 1, 2 i 4 poslanika Srđana Perića kao i amandmani (2) poslanika Nevena Gošovića. Poslanik Rešad Sijarić povukao je amandman 1, dok je poslanik Srđan Perić povukao amandman 3.

Na Predlog zakona o Ustavnom Sudu Crne Gore Odbor je većinom glasova podržao amandmane 4 i 8 poslanica Snežane Jonice i Danijele Marković. Potrebnu većinu na Odboru nijesu dobili sljedeći amandmani: amandman 1 poslanice Draginje Vuksanović, amandmani 1, 2, 3, 7, 8, 11, 12 poslanika Andrije Popovića, amandmani 7 poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića, amandmani 1, 2, 3, 5, 6, 7 i 9 poslanica Snežane Jonice i Danijele Marković kao i amandmani (6) poslanika Nevena Gošovića. Poslanik Andrija Popović odustao je od amandmana 4, 5, 6, 9, 10 i 13.

Na Predlog zakona o državnom tužilaštvu Odbor je jednoglasno podržao amandman 1 poslanice Branke Tanasijević i amandman 1 poslanika Predraga Bulatovića i Obrada Miša Stanišića. Potrebnu većinu na Odboru nijesu dobili sljedeći amandmani: amandmani (2) poslanika Rešada Sijarića, Sulja Mustafića i Almera Kalača, amandman 1 poslanice Draginje Vuksanović, amandmani 1 i 2 poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića kao i amandmani 3 i 5 poslanika Rifata Rastodera. Poslanici Azra Jasavić i Srđan Perić odustali su od amandmana 3 i 4. Poslanik Rifat Rastoder odustao je od amandmana 1, 2, 4, 6, 7 i 8. 

Na Predlog zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu Odbor je većinom glasova podržao amandmane (2) poslanika Rifata Rastodera i amandmane 1 i 2 poslanika Danijele Marković i Aleksandra Damjanovića. Predstavnik predlagača nije se saglasio sa amandmanom 1 poslanika Danijele Marković i Aleksandra Damjanovića. Potrebnu većinu na Odboru nijesu dobili amandmani (7) poslanika Azre Jasavić i Srđana Perića i amandmani 3 i 4 poslanika Danijele Marković i Aleksandra Damjanovića.

Amandmani (6) poslanika Dritana Abazovića na Predlog zakona o Sudskom savjetu i pravima i dužnostima sudija kao i amandmani (8) poslanika Abazovića na Predlog zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu nijesu razmotreni iz razloga odsustva podnosioca amandmana.

Galerija slika