Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 29. jul 2015. 16:56

Održana 99. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno više tačaka dnevnog reda

Na danas održanoj 99. sjednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu je realizovao Konsultativnu raspravu o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, koji je podnijela Vlada Crne Gore, sa naučnim i stručnim konsultantima, predstavnicima državnih organa i predstavnicima NVO sektora.

U ime predstavnika predlagača predloga zakona sjednici su prisustvovali: Zoran Pažin, ministar pravde, Nataša Radonjić, načelnica Direkcije za organizaciju pravosuđa u Ministarstvu pravde i Tijana Badnjar, savjetnica u ministarstvu.

U ime predstavnika državnih organa, sjednici je prisustvovao Ivan Krkeljić, generalni sekretar Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Takođe, u radu sjednice su učestvovali i: Dejan Vukšić, predstavnik Advokatske komore Crne Gore kao i predstavnici nevladinog sektora: Predrag Mugoša i Vladimir Čejović, iz NVO Auditorium.

Nakon konstruktivne rasprave Odbor je većinom glasova podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku. Na Odboru je, takođe, većinom glasova podržan i Predlog zakona o arbitraži, koji je podnijela Vlada Crne Gore.

Galerija slika