Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 29. jul 2015. 16:56

Održana 99. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno više tačaka dnevnog reda

Na danas održanoj 99. sjednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu je realizovao Konsultativnu raspravu o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, koji je podnijela Vlada Crne Gore, sa naučnim i stručnim konsultantima, predstavnicima državnih organa i predstavnicima NVO sektora.

U ime predstavnika predlagača predloga zakona sjednici su prisustvovali: Zoran Pažin, ministar pravde, Nataša Radonjić, načelnica Direkcije za organizaciju pravosuđa u Ministarstvu pravde i Tijana Badnjar, savjetnica u ministarstvu.

U ime predstavnika državnih organa, sjednici je prisustvovao Ivan Krkeljić, generalni sekretar Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Takođe, u radu sjednice su učestvovali i: Dejan Vukšić, predstavnik Advokatske komore Crne Gore kao i predstavnici nevladinog sektora: Predrag Mugoša i Vladimir Čejović, iz NVO Auditorium.

Nakon konstruktivne rasprave Odbor je većinom glasova podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku. Na Odboru je, takođe, većinom glasova podržan i Predlog zakona o arbitraži, koji je podnijela Vlada Crne Gore.