Odštampajte ovu stranicu
petak, 27. novembar 2015. 20:22

Predstavnici Odbora za politički sistem, prvosuđe i upravu sastali se sa predstavnicima Ministarstva pravde i zaštite potrošača SR Njemačke

Predśednik i  delegacija Odbora za politički sistem, prvosuđe i upravu sastali su se danas sa predstavnicima Ministarstva pravde i zaštite potrošača Savezne Republike Njemačke, na čelu sa državnom sekretarkom, Stefani Hubig.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, shodno nadležnostima propisanim Poslovnikom Skupštine Crne Gore. Razmijenjena su iskustva oko pojedinih aktuelnih pitanja iz oblasti medija, pravosuđa, borbe protiv korupcije, kao i oblasti uprave. Delegacija SR Njemačke je saopštila da su pitanja  koja razmatra Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, u Bundestagu u nadležnosti više odbora, i s tim u vezi smatraju da je rad u ovom Odboru izuzetno zahtjevan i odgovoran.Takođe su bili stava da bi bilo dobro da se nastavi saradnja kako bi se razmjena iskustava upotpunila.

Pored gospođe Hubig, sastanku su prisustvovali i Nj.E. gospođa Gudrun Elisabeth Steinacker, ambasadorka Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori; gospođa Alexandra Albrecht, šef odjeljenja Međunarodne pravne saradnje i gospodin Stefan Pürner, vođa projekta za Crnu Goru Njemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju. 

Pored predśednika Odbora, u delegaciji Odbora bili su poslanica Marta Šćepanović i Milorad Vuletić.       

Galerija slika