Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 27. novembar 2015. 20:22

Predstavnici Odbora za politički sistem, prvosuđe i upravu sastali se sa predstavnicima Ministarstva pravde i zaštite potrošača SR Njemačke

Predśednik i  delegacija Odbora za politički sistem, prvosuđe i upravu sastali su se danas sa predstavnicima Ministarstva pravde i zaštite potrošača Savezne Republike Njemačke, na čelu sa državnom sekretarkom, Stefani Hubig.

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, shodno nadležnostima propisanim Poslovnikom Skupštine Crne Gore. Razmijenjena su iskustva oko pojedinih aktuelnih pitanja iz oblasti medija, pravosuđa, borbe protiv korupcije, kao i oblasti uprave. Delegacija SR Njemačke je saopštila da su pitanja  koja razmatra Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, u Bundestagu u nadležnosti više odbora, i s tim u vezi smatraju da je rad u ovom Odboru izuzetno zahtjevan i odgovoran.Takođe su bili stava da bi bilo dobro da se nastavi saradnja kako bi se razmjena iskustava upotpunila.

Pored gospođe Hubig, sastanku su prisustvovali i Nj.E. gospođa Gudrun Elisabeth Steinacker, ambasadorka Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori; gospođa Alexandra Albrecht, šef odjeljenja Međunarodne pravne saradnje i gospodin Stefan Pürner, vođa projekta za Crnu Goru Njemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju. 

Pored predśednika Odbora, u delegaciji Odbora bili su poslanica Marta Šćepanović i Milorad Vuletić.