Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 04. jul 2016. 14:02

Završena 123. i održana 124. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno pet predloga zakona i donijete dvije odluke

Odbor je danas završio 123. śednicu, na kojoj je razmotrio i većinom glasova podržao: Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o putnim ispravama; Predlog zakona o izmjenama Zakona o ličnom imenu; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim registrima; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj upravi i Predlog zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, koje je podnijela Vlada Crne Gore.

Odbor je odlučio da na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o putnim ispravama, Predlog zakona o izmjenama Zakona o ličnom imenu i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim registrima podnese amandmane koji su postali sastavni dio teksta predloga zakona.

Nakon završene 123. śednice, Odbor je održao 124. śednicu na kojoj je jednoglasno donio Odluku o održavanju konsultativnog saslušanja na temu: „Birački spisak Crne Gore, ažurnost i osnovanost vršenja promjena i informisanje građana o istima“.

Takođe, Odbor je jednoglasno donio Odluku o održavanju kontrolnog saslušanja na temu: „Stanje u lokalnim samoupravama u Crnoj Gori - realizacija zaključaka sa zajedničke śednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, održane 11. novembra 2013. godine, na temu: „Analiza funkcionisanja lokalnih samouprava“, u kontekstu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je dostavljen Skupštini Crne Gore na usvajanje“.

Odgovorni predstavnici i javnost biće blagovremeno obaviješteni o terminu održavanja planiranih saslušanja.

 

Galerija slika