Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 04. jul 2016. 14:02

Završena 123. i održana 124. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno pet predloga zakona i donijete dvije odluke

Odbor je danas završio 123. śednicu, na kojoj je razmotrio i većinom glasova podržao: Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o putnim ispravama; Predlog zakona o izmjenama Zakona o ličnom imenu; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim registrima; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj upravi i Predlog zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, koje je podnijela Vlada Crne Gore.

Odbor je odlučio da na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o putnim ispravama, Predlog zakona o izmjenama Zakona o ličnom imenu i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim registrima podnese amandmane koji su postali sastavni dio teksta predloga zakona.

Nakon završene 123. śednice, Odbor je održao 124. śednicu na kojoj je jednoglasno donio Odluku o održavanju konsultativnog saslušanja na temu: „Birački spisak Crne Gore, ažurnost i osnovanost vršenja promjena i informisanje građana o istima“.

Takođe, Odbor je jednoglasno donio Odluku o održavanju kontrolnog saslušanja na temu: „Stanje u lokalnim samoupravama u Crnoj Gori - realizacija zaključaka sa zajedničke śednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, održane 11. novembra 2013. godine, na temu: „Analiza funkcionisanja lokalnih samouprava“, u kontekstu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je dostavljen Skupštini Crne Gore na usvajanje“.

Odgovorni predstavnici i javnost biće blagovremeno obaviješteni o terminu održavanja planiranih saslušanja.