Odštampajte ovu stranicu
petak, 29. jul 2016. 19:05

Započeta 129. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno više tačaka dnevnog reda

Na danas započetoj 129. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu se izjasnio o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o medijima, koji su podnijeli poslanici Rifat Rastoder, Dritan Abazović i Zoran Miljanić. Nakon izjašnjavanja Predlog zakona nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je, takođe, razmotrio i Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici: Genci Nimanbegu i Nik Gjeloshaj, kao i Amandman (1), koji je podnio poslanik Emilo Labudović.

Amandman (1) poslanika Emila Labudovića nije dobio potrebnu većinu na Odboru. Nakon izjašnjavanja, Odbor nije podržao podneseni Predlog zakona.

Na Predlog zakona o upravnom sporu poslanici Dritan Abazović i Neven Gošović podnijeli su amandman (1) koji nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Na Predlog zakona o dopuni Zakona o inspekcijskom nadzoru Odbor je razmotrio i jednoglasno podržao amandman (1) poslanika Marte Šćepanović i Veljka Zarubice.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o crnogorskom državljanstvu poslanica Snežana Jonica je podnijela 6 amandmana koji nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je, takođe, razmotrio i amandmane (2) na Predlog zakona o dopuni Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu. Podnosioci amandmana, poslanici Marta Šćepanović i Milorad Vuletić, preformulisali su amandman (1), koji je, kao takav, Odbor podržao većinom glasova.

Podnosioci amandmana, koji su ujedno i predstavnici predlagača zakona, poslanici Ranko Krivokapić, mr Dritan Abazović i Zoran Miljanić, preformulisali su amandman (1), koji je, kao takav, postao sastavni dio Predloga zakona. Odbor većinom glasova nije podržao preformulisani amandman.

Povodom Izvještaja o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za 2015. godinu Odbor je jednoglasno odlučio da Skupštini uputi predlog zaključaka (8).

Takođe, povodom Godišnjeg izvještaja o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2015. godinu Odbor je jednoglasno odlučio da Skupštini uputi predlog zaključaka (6).

Odbor se nije izjasnio o amandmanima (17) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima kao ni o amandmanima (8) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim radio-difuznim servisima Crne Gore, koje su podnijeli poslanici mr Dritan Abazović i Zoran Miljanić, iz razloga odsustva podnosilaca amandmana.

 

Galerija slika