Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 29. jul 2016. 19:05

Započeta 129. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Razmotreno više tačaka dnevnog reda

Na danas započetoj 129. śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu se izjasnio o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o medijima, koji su podnijeli poslanici Rifat Rastoder, Dritan Abazović i Zoran Miljanić. Nakon izjašnjavanja Predlog zakona nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je, takođe, razmotrio i Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici: Genci Nimanbegu i Nik Gjeloshaj, kao i Amandman (1), koji je podnio poslanik Emilo Labudović.

Amandman (1) poslanika Emila Labudovića nije dobio potrebnu većinu na Odboru. Nakon izjašnjavanja, Odbor nije podržao podneseni Predlog zakona.

Na Predlog zakona o upravnom sporu poslanici Dritan Abazović i Neven Gošović podnijeli su amandman (1) koji nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Na Predlog zakona o dopuni Zakona o inspekcijskom nadzoru Odbor je razmotrio i jednoglasno podržao amandman (1) poslanika Marte Šćepanović i Veljka Zarubice.

Na Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o crnogorskom državljanstvu poslanica Snežana Jonica je podnijela 6 amandmana koji nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je, takođe, razmotrio i amandmane (2) na Predlog zakona o dopuni Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu. Podnosioci amandmana, poslanici Marta Šćepanović i Milorad Vuletić, preformulisali su amandman (1), koji je, kao takav, Odbor podržao većinom glasova.

Podnosioci amandmana, koji su ujedno i predstavnici predlagača zakona, poslanici Ranko Krivokapić, mr Dritan Abazović i Zoran Miljanić, preformulisali su amandman (1), koji je, kao takav, postao sastavni dio Predloga zakona. Odbor većinom glasova nije podržao preformulisani amandman.

Povodom Izvještaja o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za 2015. godinu Odbor je jednoglasno odlučio da Skupštini uputi predlog zaključaka (8).

Takođe, povodom Godišnjeg izvještaja o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2015. godinu Odbor je jednoglasno odlučio da Skupštini uputi predlog zaključaka (6).

Odbor se nije izjasnio o amandmanima (17) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima kao ni o amandmanima (8) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim radio-difuznim servisima Crne Gore, koje su podnijeli poslanici mr Dritan Abazović i Zoran Miljanić, iz razloga odsustva podnosilaca amandmana.