Odštampajte ovu stranicu
utorak, 24. jun 2014. 13:00

Održana 31. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Śednica je posvećena konferenciji: “Kvalitetno obrazovanje za bolje škole, bolja učenička postignuća i budućnost“


Danas održana 31. tematska śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport posvećena je predstojećoj konferenciji “Kvalitetno obrazovanje za bolje škole, bolja učenička postignuća i budućnost“ koja će se održati u Podgorici, od 8. do 10. jula 2014. godine. Konferenciju organizuje Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori i Ministarstvo prosvjete, u cilju podsticanja reforme obrazovanja po tri značajna pitanja:
- proširenje predškolskog školovanja u cilju povećanja procenta djece koja pohađaju ovaj nivo školovanja do 95 odsto;
- unapređenje kvaliteta osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u smislu jačanja monitoringa procesa nastave, nastavnog ambijenta, kao i nastavnog osoblja;
- posvećivanje pažnje inovacijama u oblasti kompjuterske tehnologije i njihovoj primjeni u obrazovanju, te jačanju kognitivnih sposobnosti za postizanje uspjeha i društvenog napretka, kao što su motivisanost, optimizam, radoznalost, istrajnost i integritet.

Šef Kancelarije UNICEF-a Bendžamin Perks je detaljnije upoznao članove Odbora sa ciljevima konferencije. Predśednica Odbora Branka Tanasijević uzeće učešće na konferenciji u panel diskusiji. Konferenciji će, takođe, prisustvovati i zamjenik predśednice Odbora Radosav Nišavić.

Galerija slika