Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 24. jun 2014. 13:00

Održana 31. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Śednica je posvećena konferenciji: “Kvalitetno obrazovanje za bolje škole, bolja učenička postignuća i budućnost“


Danas održana 31. tematska śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport posvećena je predstojećoj konferenciji “Kvalitetno obrazovanje za bolje škole, bolja učenička postignuća i budućnost“ koja će se održati u Podgorici, od 8. do 10. jula 2014. godine. Konferenciju organizuje Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori i Ministarstvo prosvjete, u cilju podsticanja reforme obrazovanja po tri značajna pitanja:
- proširenje predškolskog školovanja u cilju povećanja procenta djece koja pohađaju ovaj nivo školovanja do 95 odsto;
- unapređenje kvaliteta osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja u smislu jačanja monitoringa procesa nastave, nastavnog ambijenta, kao i nastavnog osoblja;
- posvećivanje pažnje inovacijama u oblasti kompjuterske tehnologije i njihovoj primjeni u obrazovanju, te jačanju kognitivnih sposobnosti za postizanje uspjeha i društvenog napretka, kao što su motivisanost, optimizam, radoznalost, istrajnost i integritet.

Šef Kancelarije UNICEF-a Bendžamin Perks je detaljnije upoznao članove Odbora sa ciljevima konferencije. Predśednica Odbora Branka Tanasijević uzeće učešće na konferenciji u panel diskusiji. Konferenciji će, takođe, prisustvovati i zamjenik predśednice Odbora Radosav Nišavić.