Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 10. decembar 2014. 13:06

Održana 46. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Podržan Predlog zakona o budžetu za 2015. godinu i inicijativa za održavanje kontrolnog saslušanja ministarke Sanje Vlahović, koja trenutno rukovodi Ministarstvom prosvjete.

Na danas održanoj 46. śednici, Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je, većinom glasova, podržao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu, koji je Skupštini Crne Gore dostavila Vlada Crne Gore.     

Obrazloženje Predloga zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu,  članovima Odbora i prisutnim predstavnicima Sindikata prosvjete i Sindikata Univerziteta CG, pružio je predstavnik Vlade Crne Gore mr Nikola Vukićević, direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija.

Ključne strategijske planove, programe i projekte svojih ministarstava izložile su prisutne predstavnice resornih ministarstava iz nadležnosti ovog Odbora Smiljana Prelević, sekretarka Ministarstva nauke i Mubera Kurpejović, direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete. U sveobuhvatnoj raspravi su učestvovali predśednica i svi članovi  Odbora,  kao i predstavnik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević i predstavnik Sindikata Univerziteta Crne Gore mr Vukašin Zogović.

Na śednici je, u okviru tačke tekuća pitanja, prihvaćena inicijativa koju su podnijeli članovi Odbora Srđan Perić, doc.dr Branka Bošnjak, prof. dr Jelisava Kalezić i dr Radosav Nišavić, da se, u cilju pribavljanja informacija o dešavanjima na Univerzitetu CG, do kraja godine održi kontrolno saslušanje ministarke Sanje Vlahović koja trenutno rukovodi Ministarstvom prosvjete.

Galerija slika