Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 10. decembar 2014. 13:06

Održana 46. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Podržan Predlog zakona o budžetu za 2015. godinu i inicijativa za održavanje kontrolnog saslušanja ministarke Sanje Vlahović, koja trenutno rukovodi Ministarstvom prosvjete.

Na danas održanoj 46. śednici, Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je, većinom glasova, podržao Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu, koji je Skupštini Crne Gore dostavila Vlada Crne Gore.     

Obrazloženje Predloga zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu,  članovima Odbora i prisutnim predstavnicima Sindikata prosvjete i Sindikata Univerziteta CG, pružio je predstavnik Vlade Crne Gore mr Nikola Vukićević, direktor Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija.

Ključne strategijske planove, programe i projekte svojih ministarstava izložile su prisutne predstavnice resornih ministarstava iz nadležnosti ovog Odbora Smiljana Prelević, sekretarka Ministarstva nauke i Mubera Kurpejović, direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete. U sveobuhvatnoj raspravi su učestvovali predśednica i svi članovi  Odbora,  kao i predstavnik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević i predstavnik Sindikata Univerziteta Crne Gore mr Vukašin Zogović.

Na śednici je, u okviru tačke tekuća pitanja, prihvaćena inicijativa koju su podnijeli članovi Odbora Srđan Perić, doc.dr Branka Bošnjak, prof. dr Jelisava Kalezić i dr Radosav Nišavić, da se, u cilju pribavljanja informacija o dešavanjima na Univerzitetu CG, do kraja godine održi kontrolno saslušanje ministarke Sanje Vlahović koja trenutno rukovodi Ministarstvom prosvjete.