Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 23. februar 2015. 13:20

Održana 43. śednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Tema - Primjena Protokola o postupanju, prevenciji i zaštiti od nasilja u porodici, sa posebnim osvrtom na seksualno nasilje

Odbor za rodnu ravnopravnost je održao 43. śednicu na temu primjena Protokola o postupanju, prevenciji i zaštiti od nasilja u porodici, sa posebnim osvrtom na seksualno nasilje.

Rezultate monitoringa rada institucija u slučajevima seksualnih delikata za period 2010 – 2014. godina predstavila je Stana Šćepanović iz NVO Ženska alijansa za razvoj.

O primjeni Protokola govorili su: Slavko Milić, rukovodilac Odjeljenja za suzbijanje maloljetničke delikvencije i nasilja u porodici centar bezbjednosti Nikšić, dr Milica Cicović, iz Hitne medicinske pomoći Nikšić, Srđan Đurović, predśednik Područnog organa za prekršaje Podgorica, Vesna Krivokapić, zamjenica Osnovnog državnog tužioca Nikšić i Zoran Radović, predśednik Osnovnog suda u Podgorici.

Śednici su prisustvovale koordinatorke za pitanja rodne ravnopravnosti u ministarstvima i drugim institucijama, predstavnice NVO i međunarodnih organizacija.

Śednica je realizovana u saradnji sa NVO Ženska alijansa za razvoj.

Galerija slika