Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 23. februar 2015. 13:20

Održana 43. śednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Tema - Primjena Protokola o postupanju, prevenciji i zaštiti od nasilja u porodici, sa posebnim osvrtom na seksualno nasilje

Odbor za rodnu ravnopravnost je održao 43. śednicu na temu primjena Protokola o postupanju, prevenciji i zaštiti od nasilja u porodici, sa posebnim osvrtom na seksualno nasilje.

Rezultate monitoringa rada institucija u slučajevima seksualnih delikata za period 2010 – 2014. godina predstavila je Stana Šćepanović iz NVO Ženska alijansa za razvoj.

O primjeni Protokola govorili su: Slavko Milić, rukovodilac Odjeljenja za suzbijanje maloljetničke delikvencije i nasilja u porodici centar bezbjednosti Nikšić, dr Milica Cicović, iz Hitne medicinske pomoći Nikšić, Srđan Đurović, predśednik Područnog organa za prekršaje Podgorica, Vesna Krivokapić, zamjenica Osnovnog državnog tužioca Nikšić i Zoran Radović, predśednik Osnovnog suda u Podgorici.

Śednici su prisustvovale koordinatorke za pitanja rodne ravnopravnosti u ministarstvima i drugim institucijama, predstavnice NVO i međunarodnih organizacija.

Śednica je realizovana u saradnji sa NVO Ženska alijansa za razvoj.