Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 04. maj 2015. 15:24

Nada Drobnjak i Jelisava Kalezić učestvovale u radu Konferencije „Žene, mir i bezbjednost“

Predśednica i članica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak i prof.dr Jelisava Kalezić, učestvovale su u radu Konferencije „Žene, mir i bezbjednost“, koja je danas održana u Podgorici.

U okviru panela diskutovano je na teme: Politika rodne ravnopravnosti u procesu evropskih i NATO integracija – Međunarodni i domaći pravni instrumenti za ostvarivanje politike rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori; Nacionalni Plan za postizanje rodne ravnopravnosti (PAPRR) sa Programom sprovođenja za period 2015 i 2016. godine, sa posebnim akcentom na implementaciju Rezolucije 1325 SB UN kroz set mjera iz Programa i Implementacija Plana aktivnosti za rodnu ravnopravnost Vojske Crne Gore.

U uvodnom dijelu govorili su: ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i nacionalni koordinator za NATO Veselin Garčević.

Jedna od panelistkinja na konferenciji bila je specijalna predstavnica NATO-a za žene, mir i bezbjednost Marijet Šurman.

Konferenciju je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Komunikacionim timom Crne Gore za NATO.

Galerija slika