Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 04. maj 2015. 15:24

Nada Drobnjak i Jelisava Kalezić učestvovale u radu Konferencije „Žene, mir i bezbjednost“

Predśednica i članica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak i prof.dr Jelisava Kalezić, učestvovale su u radu Konferencije „Žene, mir i bezbjednost“, koja je danas održana u Podgorici.

U okviru panela diskutovano je na teme: Politika rodne ravnopravnosti u procesu evropskih i NATO integracija – Međunarodni i domaći pravni instrumenti za ostvarivanje politike rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori; Nacionalni Plan za postizanje rodne ravnopravnosti (PAPRR) sa Programom sprovođenja za period 2015 i 2016. godine, sa posebnim akcentom na implementaciju Rezolucije 1325 SB UN kroz set mjera iz Programa i Implementacija Plana aktivnosti za rodnu ravnopravnost Vojske Crne Gore.

U uvodnom dijelu govorili su: ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i nacionalni koordinator za NATO Veselin Garčević.

Jedna od panelistkinja na konferenciji bila je specijalna predstavnica NATO-a za žene, mir i bezbjednost Marijet Šurman.

Konferenciju je organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Komunikacionim timom Crne Gore za NATO.