Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 08. jun 2015. 09:21

Prvi bilateralni sastanak Odbora za rodnu ravnopravnost sa Odborom za zdravstvo, rad i socijalna pitanja Parlamenta Albanije

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, održao je 7. juna u Budvi prvi bilateralni sastanak sa Odborom za zdravstvo, rad i socijalna pitanja Parlamenta Albanije, na temu ,,Žensko preduzetništvo – u susret Cetinjskom parlamentarnom forumu’’.

Sastanak je fokusiran na ekonomsko osnaživanje žena kao jedno od važnih pitanja. Na sastanku je diskutovano o pristupu finansijskim sredstvima za žene preduzetnice, pozitivnim praksama, preporukama i inicijativama koje treba preduzeti za razvoj ženskog preduzetništva. Kreirani mehanizmi i usvojeni strateški dokumenti u skladu sa principima EU predstavljaju podršku ekonomskom osnaživanju žena i ženskom preduzetništvu. Na sastanku je zaključeno da će se daljom saradnjom Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore i Odbora za zdravstvo, rad i socijalna pitanja Parlamenta Albanije sagledati mogućnosti za realizaciju aktivnosti kako bi se povećao broj žena u biznisu.

Značajan doprinos diskusiji dale su učesnice sastanka: Albana Vokshi, predśednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalna pitanja Parlamenta Albanije, Lia Magnaguagno, šefica Odjeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Alenka Verbole, viša savjetnica za civilno društvo i rodnu ravnopravnost predstavništva OEBS-a u Albaniji.

Galerija slika