Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 08. jun 2015. 09:21

Prvi bilateralni sastanak Odbora za rodnu ravnopravnost sa Odborom za zdravstvo, rad i socijalna pitanja Parlamenta Albanije

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore, održao je 7. juna u Budvi prvi bilateralni sastanak sa Odborom za zdravstvo, rad i socijalna pitanja Parlamenta Albanije, na temu ,,Žensko preduzetništvo – u susret Cetinjskom parlamentarnom forumu’’.

Sastanak je fokusiran na ekonomsko osnaživanje žena kao jedno od važnih pitanja. Na sastanku je diskutovano o pristupu finansijskim sredstvima za žene preduzetnice, pozitivnim praksama, preporukama i inicijativama koje treba preduzeti za razvoj ženskog preduzetništva. Kreirani mehanizmi i usvojeni strateški dokumenti u skladu sa principima EU predstavljaju podršku ekonomskom osnaživanju žena i ženskom preduzetništvu. Na sastanku je zaključeno da će se daljom saradnjom Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore i Odbora za zdravstvo, rad i socijalna pitanja Parlamenta Albanije sagledati mogućnosti za realizaciju aktivnosti kako bi se povećao broj žena u biznisu.

Značajan doprinos diskusiji dale su učesnice sastanka: Albana Vokshi, predśednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalna pitanja Parlamenta Albanije, Lia Magnaguagno, šefica Odjeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Alenka Verbole, viša savjetnica za civilno društvo i rodnu ravnopravnost predstavništva OEBS-a u Albaniji.