Odštampajte ovu stranicu
utorak, 27. oktobar 2015. 10:27

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak prisustvovala Konferenciji za medije povodom uspostavljanja jedinstvene SOS linije za žrtve nasilja u porodici

Povodom uspostavljanja jedinstvene SOS linije  za žrtve nasilja u porodici, juče je u Skupštini opštine Nikšić, održana konferencija za medije, kojoj je prisustvovala predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak.

Konferencija je organizovana u cilju predstavljanja i davanja podrške kampanji SOS linija za žrtve nasilja u porodici koju sprovodi Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Kancelarijom Programa UN za razvoj (UNDP). Osnovni ciljevi kampanje su: informisanje građana/ki o dostupnosti besplatne, nacionalne SOS linije za žrtve nasilja u porodici, motivisanje građana/ki da koriste liniju za pomoć i podizanje povjerenja u sistemski pristup državnih organa u segmentu pružanja zaštitnih mjera.

Uspostvaljanje jedinstvene nacionalne i besplatne SOS linije za pomoć žrtvama nasilja u porodici, koja je počela sa radom 1. septembra 2015. godine, rezultat je saradnje Ministarstva rada i socijalnog staranja i NVO SOS Nikšić, uz podršku Kancelarije Programa UN za razvoj (UNDP) i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Galerija slika