Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 27. oktobar 2015. 10:27

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak prisustvovala Konferenciji za medije povodom uspostavljanja jedinstvene SOS linije za žrtve nasilja u porodici

Povodom uspostavljanja jedinstvene SOS linije  za žrtve nasilja u porodici, juče je u Skupštini opštine Nikšić, održana konferencija za medije, kojoj je prisustvovala predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak.

Konferencija je organizovana u cilju predstavljanja i davanja podrške kampanji SOS linija za žrtve nasilja u porodici koju sprovodi Ministarstvo rada i socijalnog staranja u saradnji sa Kancelarijom Programa UN za razvoj (UNDP). Osnovni ciljevi kampanje su: informisanje građana/ki o dostupnosti besplatne, nacionalne SOS linije za žrtve nasilja u porodici, motivisanje građana/ki da koriste liniju za pomoć i podizanje povjerenja u sistemski pristup državnih organa u segmentu pružanja zaštitnih mjera.

Uspostvaljanje jedinstvene nacionalne i besplatne SOS linije za pomoć žrtvama nasilja u porodici, koja je počela sa radom 1. septembra 2015. godine, rezultat je saradnje Ministarstva rada i socijalnog staranja i NVO SOS Nikšić, uz podršku Kancelarije Programa UN za razvoj (UNDP) i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.