Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 27. januar 2016. 13:32

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost sastala se sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori

Tokom razgovora iskazana spremnost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje 

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, primila je danas šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori ambasadorku Janinu Hrebičkovu. 

Predśednica Odbora zahvalila se Misiji OEBS-a u Crnoj Gori na podršci u radu Odbora za rodnu ravnopravnost, a posebno u segmentu praćenja primjene Zakona o rodnoj ravnopravnosti, saradnji sa lokalnim zajednicama i organizovanju edukacija o rodnoj ravnopravnosti.

Ambasadorka Janina Hrebičkova pohvalila je dosadašnju saradnju Misije OEBS-a i Odbora za rodnu ravnopravnost i iskazala važnim njen nastavak u cilju orodnjavanja politika i reprezentacije iskustava muškaraca i žena koji grade demokratsko društvo i mir u regionu. Okvirni plan rada Misije OEBS-a u Crnoj Gori za naredni period kao važnu komponentu sadrži i  pitanje rodne ravnopravnosti, potrebu za stvaranje atmosfere za mir, bezbjednost i poštovanje ljudskih prava i ekonomskog prosperiteta.

U razgovoru je iskazana spremnost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje na primjeni Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN “Žene, mir i bezbjednost”.

Sastanku je prisustvovala i Aleksandra Vujisić, koordinatorka za poslove rodne ravnopravnosti u Misiji OEBS-a u Crnoj Gori.

Galerija slika