Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 27. januar 2016. 13:32

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost sastala se sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori

Tokom razgovora iskazana spremnost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje 

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, primila je danas šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori ambasadorku Janinu Hrebičkovu. 

Predśednica Odbora zahvalila se Misiji OEBS-a u Crnoj Gori na podršci u radu Odbora za rodnu ravnopravnost, a posebno u segmentu praćenja primjene Zakona o rodnoj ravnopravnosti, saradnji sa lokalnim zajednicama i organizovanju edukacija o rodnoj ravnopravnosti.

Ambasadorka Janina Hrebičkova pohvalila je dosadašnju saradnju Misije OEBS-a i Odbora za rodnu ravnopravnost i iskazala važnim njen nastavak u cilju orodnjavanja politika i reprezentacije iskustava muškaraca i žena koji grade demokratsko društvo i mir u regionu. Okvirni plan rada Misije OEBS-a u Crnoj Gori za naredni period kao važnu komponentu sadrži i  pitanje rodne ravnopravnosti, potrebu za stvaranje atmosfere za mir, bezbjednost i poštovanje ljudskih prava i ekonomskog prosperiteta.

U razgovoru je iskazana spremnost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje na primjeni Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN “Žene, mir i bezbjednost”.

Sastanku je prisustvovala i Aleksandra Vujisić, koordinatorka za poslove rodne ravnopravnosti u Misiji OEBS-a u Crnoj Gori.