Odštampajte ovu stranicu
utorak, 09. februar 2016. 16:20

Predśednik Crne Gore primio danas predstavnike/ce Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore i Sigurne ženske kuće

Predśednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u Podgorici predstavnike/ce Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore sa predśednicom tog odbora Nadom Drobnjak i Sigurne ženske kuće sa izvršnom direktorkom Ljiljanom Raičević.

Delegacija je obavijestila Predśednika o Međunarodnoj konferenciji “Opšte i specijalizovane usluge podrške za žene sa iskustvom nasilja - garancije dostupnosti i kvalitet usluga” koja je održana 25. novembra u Podgorici kao dio kampanje “16 dana borbe protiv nasilja nad ženama”. Konferencija je posvećena primjeni Konvencije Savjeta Evrope o sprečavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici u organizaciji Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore i nevladine organizacije Sigurna ženska kuća. Predstavnice Albanije, Austrije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske usvojile su Podgoričku deklaraciju kao važan dokument za osnaživanje politike rodne ravnopravnosti na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou. Prema Predśedniku Crne Gore iskazano je očekivanje da inicijalno podrži Podgoričku deklaraciju na nekom od narednih regionalnih samita predśednika država, kao doprinos regionalnoj saradnji u sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Predśednik Filip Vujanović je saopštio podršku Podgoričkoj deklaraciji uz očekivanje da će ona dobiti i regionalnu podršku.

Galerija slika