Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 03. mart 2016. 17:50

Delegacija Odbora za rodnu ravnopravnost učestvovala na međuparlamentarnom sastanku u Briselu povodom Međunarodnog dana žena

Tema: „Žene izbjeglice i azilantkinje u EU“

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak i član/ica Odbora Nikola Gegaj i mr Branka Tanasijević, učestvovali su na međuparlamentarnom sastanku, održanom 3. marta u Briselu, u organizaciji Odbora za prava žena i jednakost polova (FEMM) Evropskog parlamenta, povodom Međunarodnog dana žena u 2016. godini.    

Sastanak je održan na temu „Žene izbjeglice i azilantkinje u EU“. Na otvaranju su govorili: Martin Schulz, predsjednik Evropskog parlamenta, Mary Robinson, bivša predsjednica Irske  i Nawal Soufi, aktivistkinja za ljudska prava.

U okviru panela, diskutovano je na teme „Nasilje nad ženama izbjeglicama i azilantkinjama“,  „Rod i zdravstvena zaštita: položaj izbjeglica i azilantkinja“ i „Integracija žena izbjeglica“.

Delegacija Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore učestvovala je u radu panela „Rod i zdravstvena zaštita: položaj izbjeglica i azilantkinja“.

Međuparlamentarni sastanak okupio je brojne visoke delegacije iz parlamenata zemalja članica EU, država kandidata, Norveške i Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana žena, u Evropskom parlamentu, je 2. marta organizovana izložba fotografija na temu „Žene izbjeglice i azilantkinje u EU“, kojoj su prisustvovali i predstavnik/ce Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore.   

Galerija slika