Odštampajte ovu stranicu
utorak, 22. jul 2014. 14:27

Održana 30 śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotren Predlog odluke i amandmani na tri predloga zakona

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, na danas održanoj 30. śednici, razmotrio je Predlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene Nacionalnog parka „Lovćen“ i amandman koji je na ovaj akt podnio poslanik Borislav Banović. Nakon izjašnjavanja Odbora, Predlog odluke nije dobio potrebnu većinu.  Amandman poslanika Banovića predstavnik Vlade je prihvatio i postao je sastavni dio Predloga odluke.

Na današnjoj śednici razmotreno je 10 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata. Predstavnik Vlade prihvatio je modifikovani amandman koji su podnijeli poslanici Veljko Vasiljević i Branka Bošnjak, 5 amandmana poslanika Srđana Milića i Snežane Jonice i 4 amandmana poslanika Predraga Sekulića, Branka Čavora i Zorice Kovačević.

Odbor nije razmotrio amandman koji su na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata podnijeli poslanici Saša Pešić i Marta Šćepanović, jer predlagači nijesu prisustvovali sjednici.

Odbor je razmotrio i dva amandmana na Predlog zakona o prevozu opasnih materija koje je podnijela poslanica Branka Bošnjak. Odbor je podržao amandman 1, dok amandman 2 nije dobio potrebnu većinu. Predstavnik Vlade nije prihvatio amandmane poslanice Bošnjak.

Odbor je podržao i predložio Skupštini da prihvati amandmane, ukupno 11,  na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju koje su podnijeli poslanici: Neven Gošović i Obrad Gojković (dva), Branka Bošnjak (jedan), Srđan Milić, Neven Gošović, Danko Šarančić i Obrad Gojkovioć (pet) i Neven Gošović i Velizar Kaluđerović (tri). Predstavnik Vlade nije prihvatio nijedan od podnijetih amandamana. 

Galerija slika