Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 22. jul 2014. 14:27

Održana 30 śednica Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje

Razmotren Predlog odluke i amandmani na tri predloga zakona

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, na danas održanoj 30. śednici, razmotrio je Predlog odluke o donošenju Prostornog plana posebne namjene Nacionalnog parka „Lovćen“ i amandman koji je na ovaj akt podnio poslanik Borislav Banović. Nakon izjašnjavanja Odbora, Predlog odluke nije dobio potrebnu većinu.  Amandman poslanika Banovića predstavnik Vlade je prihvatio i postao je sastavni dio Predloga odluke.

Na današnjoj śednici razmotreno je 10 amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata. Predstavnik Vlade prihvatio je modifikovani amandman koji su podnijeli poslanici Veljko Vasiljević i Branka Bošnjak, 5 amandmana poslanika Srđana Milića i Snežane Jonice i 4 amandmana poslanika Predraga Sekulića, Branka Čavora i Zorice Kovačević.

Odbor nije razmotrio amandman koji su na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata podnijeli poslanici Saša Pešić i Marta Šćepanović, jer predlagači nijesu prisustvovali sjednici.

Odbor je razmotrio i dva amandmana na Predlog zakona o prevozu opasnih materija koje je podnijela poslanica Branka Bošnjak. Odbor je podržao amandman 1, dok amandman 2 nije dobio potrebnu većinu. Predstavnik Vlade nije prihvatio amandmane poslanice Bošnjak.

Odbor je podržao i predložio Skupštini da prihvati amandmane, ukupno 11,  na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju koje su podnijeli poslanici: Neven Gošović i Obrad Gojković (dva), Branka Bošnjak (jedan), Srđan Milić, Neven Gošović, Danko Šarančić i Obrad Gojkovioć (pet) i Neven Gošović i Velizar Kaluđerović (tri). Predstavnik Vlade nije prihvatio nijedan od podnijetih amandamana.